Заповядайте в "КОНАК"!


От няколко дена в столицата има рай за любителите на турската кухня. Ресторант "Конак" отвори врати и до момента това е единственото място, където се предлага открита кухня, а всички вкусотии от менюто се приготвят като шоу пред клиентите. За това гарантират и двамата готвачи - единият е от Иран, а другият от турската част на Кипър.

Закътаните сепарета с ръчно изработени лампи предразполагат към отмора и приятна раздумка, а през лятото голямата градина с фонтан предлага жадувана прохлада.

Менюто обаче е гвоздеят на вечерта - скарата и уникалният турски кебап са достатъчни, за да привлекат всеки любител на вкусните ястия. Още повече, че към тях се предлагат и четири вида салати, както и поне 15 вида мезета.

"Удобството на краткото меню и откритата кухня е в това, че всичко става много бързо и гостите не чакат", уточнява управителят на заведението Атанас Светлев.
Що се отнася до асортимента от изкушения - те започват от специалните турски напитки, които не са предлагани досега в България, както и бира, узо, уиски, водка или ром и коняк.

Ресторант "Конак" има и друго предимство - намира се на метри от парк-хотел "Москва", на улица "Акад. Методи Попов" 26, в квартал "Изток" и лесно може да стане любимо място на гастрономите.